Search  
  You are here:  Home    
Širenje: Societe Generale pokrenuo i osiguranje
Širenje: Societe Generale pokrenuo i osiguranje

 

U dosad najtežoj godini za hrvatske osiguravatelje, krizu ignorira i francuski vlasnik Splitske banke koji je prošli tjedan predstavio novoosnovano osiguravajuće društvo Societe Generale Osiguranje. Osiguranje će biti produžena ruka Sogecapa, koji im je i 51-postotni vlasnik, dok preostalih 49-posto udjela ima Splitska banka. Prodajnu mrežu smatraju zajedničkom, no ne kane se ograničiti samo na klasično bankoosiguranje.

Svaki savjetnik za klijente postat će istodobno i savjetnik za osiguranje koji će nuditi osiguranje života fizičkim i pravnim osobama pri ugovaranju gotovinskih i stambenih kredita. Očekujemo velik posao, zato smo i krenuli s kapitalom od 40,9 milijuna kuna, gotovo dvostruko većim od zakonom propisanog, najavio je predsjednik uprave Societe Generale Osiguranja Gael Loaec.

Član uprave SG Osiguranja Mladen Gavrančić istaknuo je da su banke sve osjetljivije na rizike i sve je veća regulatorna kontrola pokrića. Cilj im je, kaže, artikulirati sigurnost koju građani sve više razumiju kao svoju osobnu vrijednost, a ne samo bančinu, kako bi zaštitila portfelj. Premda neće obvezivati klijenta na odabir police svoje članice grupe, konkurenciji kane parirati nekim specifičnostima koje kod osiguravatelja nisu uobičajene. Primjerice, osiguranje nastupa odmah po potpisu ugovora te nemaju nikakvih izuzeća za pojedine skupine građana, kao što su branitelji, vojni umirovljenici i invalidi.
Tretirat će ih, tvrde, na isti način kao i ostale klijente. Usto, premija se može uplaćivati i mjesečnim uplatama, zajedno s ratom kredita, za razliku od ostalih banaka koje uglavnom traže uplatu ukupne premije kao instrumenta osiguranja odmah pri ugovaranju kredita. Počeli su s radom tijekom svibnja i već u prvih mjesec i pol dana ostvarili premiju u visini od pet milijuna kuna. Do kraja godine očekuju najmanje 12 milijuna kuna premije. Cilj nam je dobar posao, uz kontrolu rizika, a ne velike premije same po sebi.

Nećemo biti Croatia osiguranje. Ne zanima nas hoće li posao biti profitabilan tek za pet godina, nismo u Hrvatskoj na godinu ili dvije, imamo dugoročnu strategiju. Tu smo da ostanemo!, odlučan je Loaec, koji je u Zagreb stigao iz pariškog sjedišta Sogecapa, gdje je od 2005. godine bio direktor aktuara i rukovodio cjelokupnom paletom životnog osiguranja. Dugogodišnje aktuarsko iskustvo stjecao je i u kompanijama BNP-ERE, članici grupe BNP Paribas, te osiguravajućoj kući Cardiff. Nakon završenog studija ekonomije, tri godine specijalizirao je aktuarij.

Izvor: osiguranje.hr|Večernji list


Posted on Thursday, July 16, 2009 (Archive on Friday, July 31, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren