Search  
  You are here:  Home    
Predstavljeno Societe Generale osiguranje
Predstavljeno Societe Generale osiguranje

 Societe Generale osiguranje u ovoj godini planira ostvariti 12 milijuna kuna zaračunate bruto premije, a dugoročni je poslovni plan godišnje ostvarivati premiju na razini od oko 60 milijuna kuna, rečeno je na današnjem predstavljanju tog novoosnovanog osiguravatelja.

Societe Generale osiguranje je u vlasništvu Splitske banke (49 posto) i francuskog osiguravatelja, člana Societe Generale grupacije, Sogecap S.A (51 posto), a osnovano je s temeljnim kapitalom od 40,9 milijuna kuna.

 

S radom je taj novi osiguravatelj započeo sredinom svibnja te je u prvih mjesec i pol rada prikupio premiju u iznosu od 5 milijuna kuna.

Prema riječima predsjednika Uprave Gaela Loaeca, Societe Generale osiguranje nudi životno osiguranje fizičkim i pravnim osobama za osiguranje gotovinskih i stambenih kredita, a na tržište neživotnih osiguranja ne planiraju ulaziti.

 

Predsjednik Uprave Splitske banke i član Nadzornog odbora Societe Generale osiguranja Pierre Boursot kazao je pak da je osnivanje osiguravajućeg društva u Hrvatskoj bio dio strategije francuske grupacije kada je ulazila u vlasništvo Splitske banke.

 

Na taj plan nije utjecala trenutna kriza, istaknuo je, jer Societe Generale na to tržišne nije ušlo "na godinu-dvije", već je riječ o dugoročnoj investiciji.

 

Uz to, ističu iz Societe Generale osiguranja, zemlje u okruženju, poput Slovenije ili Mađarske, imaju godišnju premiju životnog osiguranja po stanovniku u prosjeku od pet do sedam puta višu nego u Hrvatskoj te je očigledno da se i na hrvatskom tržištu može očekivati značajniji rast u narednim godinama.

Izvor: osiguranje.hr|business.hr

Posted on Friday, July 10, 2009 (Archive on Saturday, July 25, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren