Search  
  You are here:  Home    
Sarajevo osiguranje: Do kraja svibnja premija 22 mil. KM
Sarajevo osiguranje: Do kraja svibnja premija 22 mil. KM

 

Prema podacima Agencije za nadzor osiguranja FBiH za prvih pet mjeseci ove godine, Sarajevo osiguranje ostvarilo je 22,1 milijuna maraka premije i ima tržišni udjel od oko 16 posto. „U prošloj godini povećali smo iznos ostvarene premije osiguranja na 53,6 milijuna maraka, kapital i tehničke rezerve na 113,2 milijuna maraka, uz dobit od 1,6 milijuna maraka“, rekao je list Avaz Midhat Terzić, generalni direktor Sarajevo osiguranja. Za štete je lani isplaćeno više od 32 milijuna maraka.

Osim s negativnim učincima krize i pada životnog standarda, Sarajevo osiguranje suočava se i s najavom Federalne vlade da će izlaz iz financijskih teškoća tražiti kroz prodaju svojih manjinskih udjela u kompanijama.

„Menadžment i radnici uvijek su bili za privatizaciju kroz strateškog partnera koji bi platio odgovarajuću cijenu kapitala i dalje razvijao tvrtku. Nažalost, u ovom trenutku mislim da takvog partnera nema. Zbog toga sam u više navrata javno isticao stav menadžmenta ove kuće da sada nije dobar moment za prodaju 45 posto državnog kapitala“, kaže Terzić. Podsjeća da neke bosanskohercegovačke kompanije propale nakon privatizacije, jer su ih kupili oni koji ih nisu imali namjeru razvijati i nisu bili strateški partneri.

„Mi u svakom slučaju podržavamo stav resornog ministra financija Vjekoslava Bevande da sada nije trenutak za privatizaciju. Ukoliko prevlada mišljenje da se po svaku cijenu ide u prodaju državnog dijela kapitala, menadžment i radnici namjeravaju se udružiti u ortačku grupu kako bi kupovinom sačuvali kompaniju i njenu tržišnu poziciju“, naglašava Terzić.

Izvor: osiguranje.hr|bankamagazine.hr


Posted on Friday, July 10, 2009 (Archive on Saturday, July 25, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren