Search  
  You are here:  Home    
Prijava protiv osiguravajućih kuća zbog kasko osiguranja
Prijava protiv osiguravajućih kuća zbog kasko osiguranja

 

Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji saopštila je danas da je podnijela prekršajne prijave protiv 10 osiguravajućih kuća zbog narušavanja konkurencije načinom obračuna kasko osiguranju vozila.
Osiguravajuće kuće su prihvatile preporuke Udruženja osiguravača iz juna 2008. da umjesto obračuna i naplate premije kasko osiguranja unaprijed za cijeli višegodišnji period primjenjuju stari, godišnji obračun, čime su sklopile zabranjen sporazum, ističe se u saopštenju.
Savjet Komisije je utvrdio da se tom odlukom Udruženja osiguravača određuju uslovi trgovine, a time i prodajna cijena usluga u oblasti osiguranja, što predstavlja sporazum koji je po Zakonu o zaštiti konkurencije zabranjen i ništav.
Rješenjem Savjeta Komisije za zaštitu konkurenjcije donjetom 19. juna ove godine utvrđeno je da su zabranjeni sporazum zaključili Dunav osiguranje, DDOR “Novi Sad”, Delta Đenerali osiguranje (Generali), Milenijum osiguranje, “Takovo”, “Triglav Kopaonik”, AMS osiguranje, Viner štediše (Wiener Staditsće) i Globos osiguranje.
Kazna za takav vid narušavanje konkurencije iznosi do 10 odsto ukupnog prihoda ostvarenog u prethodnoj godini.

Izvor: capital.ba


Posted on Thursday, July 09, 2009 (Archive on Friday, July 24, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren