Search  
  You are here:  Home    
AIG najavljuje povrat 25 milijardi dolara duga
AIG najavljuje povrat 25 milijardi dolara duga

AIG najavljuje povrat 25 milijardi dolara duga

Posrnuli američki osiguravateljski div American International Group (AIG) objavio je da će smanjiti dug vladi za 25 milijardi dolara tako što će Washingtonu ponuditi povlaštene dionice u svoje dvije tvrtke.

U rujnu prošle godine AIG je dodatno produbio krizu financijske industrije, zabilježivši milijarde dolara gubitaka zbog izloženosti američkom tržištu hipotekarnih zajmova. Naime, tvrtka je osiguravala vrijednosne papire pokrivene hipotekama čija je vrijednost potonula nakon što se rasprsnuo balon na američkom tržištu nekretnina.

Prema priopćenju AIG-a, američka vlada dobit će udjele u dvije njegove kompanije, American International Assurance Co Ltd i American Life Insurance Co, pri čemu bi u konačnici te dionice trebale biti prodane na burzi. Taj potez "predstavlja značajan korak na putu prema povratu novca poreznih obveznika", kazao je izvršni direktor AIG-a Edward Liddy.

Kompanija se našla na rubu sloma u rujnu prošle godine, pa je od vlade primila pomoć čija ukupna vrijednost premašuje 180 milijardi dolara.

Izvor: seebiz.eu


Posted on Tuesday, June 30, 2009 (Archive on Wednesday, July 15, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren