Povoljnije kasko osiguranje za vozače starije od 30 godina

 

»Statistike pokazuju da je manji broj šteta te da su one manjih iznosa kod vozača starijih od 30 godina, a da su najrizičniji mladi vozači u dobi od 18 do 24. Zatim slijede vozači od 24 do 30 godina. Uzevši to u obzir, selektirali smo rizike i prema tome podijelili osiguranike u određene skupine. Pripremili smo novu tarifu kasko osiguranja i uveli popuste na pakete osiguranja. Tako, na primjer, osiguranici stariji od 30 godina te pravne osobe od sada plaćaju nižu premiju punog kasko osiguranja. Novost je i Grawe bonus - pravo osiguranika da prva isplaćena naknada štete ili utvrđena obveza na isplatu naknade štete ne utječu na bonus«, najavio je Igor Pureta, predsjednik Uprave Grawe osiguranja Hrvatska u razgovoru s novinarima u četvrtak.
U Graweu ističu kako je, uz obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti, koje pokriva materijalnu i tjelesnu štetu nanesenu trećim osobama, moguće ugovoriti i prošireno osiguranje od autoodgovornosti, kao dobrovoljno osiguranje, kod kojeg osiguravatelj pokriva štetu koju vozač uzrokuje vlastitom krivnjom. Osim toga, može se ugovoriti osiguranje vozača i putnika od posljedica nezgode, kojim se osiguravaju vozač i putnici od rizika smrti i invaliditeta.
Unatoč lošim rezultatima ukupnog tržišta neživotnih osiguranja te značajnom padu prodaje automobila, Grawe je u prva četiri mjeseca ove godine u osiguranju motornih vozila ostvarilo 15,64 milijuna kuna premije, što je porast od 0,85 posto u odnosu na isto razdoblje 2008. Premija u životnim osiguranjima dosegla je 83,73 milijuna, čime je Grawe sa 10,73 posto tržišta ponovno izbio na treće mjesto.
Inače, kad je riječ o kasko osiguranju u Graweu ističu kako je lani obrađeno ukupno 2.830 šteta, što je 6,4 posto više u odnosu na 2007. godinu, a trend rasta broja šteta nastavlja se i u ovoj godini. U 2008. godini za štete po kasko osiguranju Grawe osiguranje isplatilo je ukupno 17.56 milijuna kuna, a prosječna isplata iznosila je 6205 kuna. Godinu ranije isplaćeno je 15.93 milijuna kuna, a prosjek po šteti iznosio je 5987 kuna. Obrada šteta u prosjeku traje do sedam dana, ako nema policijskog zapisnika, odnosno, ako je napravljen očevid, obrada traje do 14 dana i to isključivo zbog čekanja na policijski zapisnik.

Izvor: osiguranje.hr|Vijesnik


Posted on Friday, May 29, 2009 (Archive on Saturday, June 13, 2009)
Posted by   Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren