Search  
  You are here:  Home    
Povoljnije kasko osiguranje za vozače starije od 30 godina
Povoljnije kasko osiguranje za vozače starije od 30 godina

 

»Statistike pokazuju da je manji broj šteta te da su one manjih iznosa kod vozača starijih od 30 godina, a da su najrizičniji mladi vozači u dobi od 18 do 24. Zatim slijede vozači od 24 do 30 godina. Uzevši to u obzir, selektirali smo rizike i prema tome podijelili osiguranike u određene skupine. Pripremili smo novu tarifu kasko osiguranja i uveli popuste na pakete osiguranja. Tako, na primjer, osiguranici stariji od 30 godina te pravne osobe od sada plaćaju nižu premiju punog kasko osiguranja. Novost je i Grawe bonus - pravo osiguranika da prva isplaćena naknada štete ili utvrđena obveza na isplatu naknade štete ne utječu na bonus«, najavio je Igor Pureta, predsjednik Uprave Grawe osiguranja Hrvatska u razgovoru s novinarima u četvrtak.
U Graweu ističu kako je, uz obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti, koje pokriva materijalnu i tjelesnu štetu nanesenu trećim osobama, moguće ugovoriti i prošireno osiguranje od autoodgovornosti, kao dobrovoljno osiguranje, kod kojeg osiguravatelj pokriva štetu koju vozač uzrokuje vlastitom krivnjom. Osim toga, može se ugovoriti osiguranje vozača i putnika od posljedica nezgode, kojim se osiguravaju vozač i putnici od rizika smrti i invaliditeta.
Unatoč lošim rezultatima ukupnog tržišta neživotnih osiguranja te značajnom padu prodaje automobila, Grawe je u prva četiri mjeseca ove godine u osiguranju motornih vozila ostvarilo 15,64 milijuna kuna premije, što je porast od 0,85 posto u odnosu na isto razdoblje 2008. Premija u životnim osiguranjima dosegla je 83,73 milijuna, čime je Grawe sa 10,73 posto tržišta ponovno izbio na treće mjesto.
Inače, kad je riječ o kasko osiguranju u Graweu ističu kako je lani obrađeno ukupno 2.830 šteta, što je 6,4 posto više u odnosu na 2007. godinu, a trend rasta broja šteta nastavlja se i u ovoj godini. U 2008. godini za štete po kasko osiguranju Grawe osiguranje isplatilo je ukupno 17.56 milijuna kuna, a prosječna isplata iznosila je 6205 kuna. Godinu ranije isplaćeno je 15.93 milijuna kuna, a prosjek po šteti iznosio je 5987 kuna. Obrada šteta u prosjeku traje do sedam dana, ako nema policijskog zapisnika, odnosno, ako je napravljen očevid, obrada traje do 14 dana i to isključivo zbog čekanja na policijski zapisnik.

Izvor: osiguranje.hr|Vijesnik


Posted on Friday, May 29, 2009 (Archive on Saturday, June 13, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren