Search  
  You are here:  Home    
Hrvatska: Mirovinu iz trećeg stupa koristi 2000 umirovljenika
Hrvatska: Mirovinu iz trećeg stupa koristi 2000 umirovljenika

 

Unatoč negativnim prinosima koje su dobrovoljni mirovinski fondovi, jednako kao i oni obvezni, bilježili u proteklih godinu i pol dana, osiguranici zasad ne odustaju masovnije od dobrovoljne mirovinske štednje, kažu naši sugovornici u mirovinskim fondovima.
Potvrda za to su i brojke, odnosno Hanfina statistika koja pokazuje da su otvoreni dobrovoljni mirovinski fondovi u travnju ove godine imali 20.423 osiguranika više nego u istome mjesecu prošle godine. Tako je potkraj travnja ove godine račun u nekom od dobrovoljnih fondova imalo 134.078 osiguranika, u odnosu na 113.655 njih koji su štedjeli u trećem stupu u isto vrijeme prošle godine.
U dobrovoljnim fondovima kažu da ne bilježe znatan pad novih osiguranika u odnosu na ranije. Ipak, bilježi se i nešto veći odljev osiguranika koji su ispunili planirano vrijeme štednje i odlučili iskoristiti mirovinu.
»Od siječnja do travnja 2008. mirovinu iz trećeg stupa zatražila su 254 nova umirovljenika, a u istom razdoblju ove godine Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo zabilježilo je čak 852 nova ugovora«, kaže Biserka Žalac, direktorica tog društva. Ukupno, trenutačno se isplaćuje oko 2000 mirovina na temelju štednje u dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

Izvor: osiguranje.hr|Vijesnik


Posted on Thursday, May 28, 2009 (Archive on Friday, June 12, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren