Triglav priznao gubitak i najavio dokapitalizaciju

Zbog gubitka u 2008. godini, koji je u većoj mjeri uzrokovan trenutačnom financijskom krizom, planiramo dokapitalizaciju Triglav osiguranja, kažu u slovenskoj Zavarovalnici Triglav, no ne otkrivaju visinu gubitka hrvatske tvrtke kćeri, kao ni kada bi se i u kojem iznosu provela spomenuta dokapitalizacija. Opširnije informacije iz Zavarovalnice Triglav o stanju u svojem društvu u Hrvatskoj najavili su nam za kraj tjedna jer čelni ljudi nisu bili dostupni za odgovore.

Naime, tragom informacije koju je objavio slovenski dnevni list Finance - da je Hanfa provodeći kontrolu u Triglav osiguranju naložila hitnu dokapitalizaciju, pri čemu se spominje da je potreban iznos 20 milijuna eura - pokušali smo od vlasnika Triglav osiguranja doznati što je od svega istina.


Također smo htjeli provjeriti je li točno, kako se navodi u Financama, daje Hanfa u suprotnom najavila imenovanje prinudne uprave u Triglav osiguranju. Na pitanje je li to točno, iz Zavarovalnice Triglav, na čijem je čelu Andrej Kocič, odgovaraju. "Navedene informacije nisu istinite. Finance su upotrijebile neslužbene informacije koje su, kako su i sami naveli, primili od neimenovanih izvora“.

Izvor: osiguranje.hr|Business.hr


Posted on Thursday, May 28, 2009 (Archive on Friday, June 12, 2009)
Posted by   Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren