Search  
  You are here:  Home    
Hrvatska: Premija u kasko osiguranju deset posto manja
Hrvatska: Premija u kasko osiguranju deset posto manja

 

Ukupna zaračunata bruto premija u osiguranju do kraja travnja dosegla je 3,38 milijardi kuna, što je 0,2 posto više nego u prva četiri mjeseca prošle godine. Premija u životnom osiguranju iznosi 780 milijuna kuna, što je 0,4 posto manje nego u isto doba lani, dok se u neživotnim osiguranjima u odnosu na prošlu godinu bilježi rast od 0,3 posto, stoji u redovnom izvješću Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO).
I u travnju se nastavio pad bruto premije u segmentu osiguranja vozila, i to kako u kasko, tako i u obveznom autoosiguranju. Pad prodaje automobila pretočio se u osiguravateljni sektor. Tako je ukupna zaračunata premija u kasko osiguranju cestovnih vozila do kraja travnja iznosila 361,42 milijuna kuna, što je deset posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. U segmentu obveznog autoosiguranja bilježi se ipak 0,6 posto rasta bruto premije u odnosu na travanj prošle godine, no u padu je broj ugovorenih osiguranja. U istom razdoblju bilježi se i značajan pad ugovorenih osiguranja kredita, za približno 45 posto u odnosu na prva četiri mjeseca prošle godine, dok je zaračunata bruto premija u tom segmentu ove godine oko 35 posto manja nego lani. U klasičnom životnom osiguranju bilježi se blagi rast premije (1,2 posto).

U zdravstvenom osiguranju rast premije od 12 posto

U segmentu zdravstvenog osiguranja od siječnja do kraja travnja ove godine osiguravatelji su zabilježili 4,5 posto više ugovorenih osiguranja, a zaračunata bruto premija je gotovo 12 posto viša. Osiguranici su, ujedno, više koristili pogodnosti na koje imaju pravo po tim policama, pa je broj likvidiranih šteta čak 9,3 posto veći. Iznos koji su osiguravatelji isplatili po tim policama veći je za 12,8 posto od onoga isplaćenog za prva četiri mjeseca prošle godine.

Izvor: osiguranje.hr|Vjesnik


Posted on Wednesday, May 27, 2009 (Archive on Thursday, June 11, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren