Search  
  You are here:  Home    
Triglav planira akvizicije u regiji do 2011.
Triglav planira akvizicije u regiji do 2011.

 

 

Slovenska financijska grupa kaže da ostaje na tržištima na kojima je sad prisutna ali da zbog krize usporava tempo širenja na nova tržišta

 

 

Triglav, međunarodna financijska grupacija sa sjedištem u Sloveniji, nema namjeru napuštati svoja postojeća tržišta jer se radi o strateškim investicijama, ali zbog globalne ekonomske krize usporava tempo širenja na nova tržišta.

 "Za razdoblje do 2011. planiramo možda jednu ili dvije akvizicije u regiji jugoistočne Europe, možda u Albaniji, Rumunjskoj, ili Bugarskoj, ovisno o situaciji“, rekao je za www.banka.hr  Igor Stebernak, direktor kontrolinga iz te grupe. Dodao je da se radi o segmentu osiguranja. 

 Triglav grupa se bavi osiguranjem, investicijskim fondovima i bankarstvom, a posluje u sedam zemalja Europe, od Češke do Makedonije i Crne Gore.

 U Hrvatskoj je ta kompanija prisutna u sektoru osiguranja, gdje ima tržišni udjel od 3,9 posto i planira ga povećati na 5-6 posto organskim rastom u idućih pet godina te za sada nema operativne planove za ulazak na tržište investicijskih fondova, rekao je Stebernak tijekom Road-showa kompanija iz regije bivše Jugoslavije koji je održan u četvrtak u Beogradu.

 Ukupni negativni efekt velikih odšteta zbog nevremena prošle godine, kao i otpis vrijednosti financijske imovine zbog globalne krize, na poslovanje te grupe u 2008. iznosio je 52,6 milijuna eura pa je dobit grupe prije oporezivanja iznosila 1,6 milijuna eura.

Izvor: bankamagazine.hr


Posted on Tuesday, May 26, 2009 (Archive on Wednesday, June 10, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren