Završena dokapitalizacija osiguranja Sava Montenegro

Osiguravajuća kuća Montenegro osiguranje službeno je predstavila jedinog vlasnika slovensku grupaciju Sava Re, koja je crnogorsku osiguravateljsku kuću dokapitalizirala u vrijednosti od tri milijuna eura, a najavljeno je da će poslovati pod novim imenom Sava Montenegro, objavile su u četvrtak podgoričke Vijesti.

Grupa Sava re je u studenom 2007. godine postala većinski vlasnik Montenegro osiguranja koja na tamošnjem tržištu posluje 10 godina, a početkom 2009. postala je vlasnik 100 posto dioničkog kapitala.

Izvršni direktor Sava Montenegro Nebojša Šćekić kazao je kako novi korporativni identitet i vlasnička struktura predstavljaju sigurnu podršku koja će doprinijeti da kompanija prati svjetske trendove u osiguranju.

“U prošloj godini smo prodali 97.000 polica neživotnog osiguranja, dok je ukupna bruto premija iznosila nešto više od 11,5 milijuna eura, što je rast od 13,5 posto u odnosu na 2007. godinu uz uvećanje rezervacija za 32,7 posto. U ukupnom tržištu sudjelovali smo sa više od 22 posto u premiji neživotnih osiguranja. Po osnovu šteta isplatili smo 6,2 milijuna eura ili 3.652 štete, a to je uvećanje za 62 posto u odnosu na 2007. godinu”, rekao je Šćekić na konferenciji za novinare.

Izvor: osiguranje.hr|bankamagazine.hr


Posted on Friday, May 22, 2009 (Archive on Saturday, June 06, 2009)
Posted by   Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren