Search  
  You are here:  Home    
Damping ugrozio opstanak društava
Damping ugrozio opstanak društava

 

Osiguravajuća društva u RS potpisala su jučer novi protokol kojim se obavezuju na poštivanje premijskog sustava u auto-osiguranju ocjenjujući da bi nastavak kršenja cjenika do kraja godine doveo u pitanje opstanak pojedinih kuća.

Borko Popović, predsjednik Udruženja osiguravajućih organizacija RS, na sastanku vlasnika, direktora i predstavnika 10 društava koja se bave osiguranjem od auto-odgovornosti, situaciju u toj industriji ocijenio je zabrinjavajućom. Istaknuo je da su aktualna svjetska ekonomska kriza i damping cijene na tržištu ugrozile rad osiguravajućih društava, ukazujući da pojedine kuće imaju problema čak s isplatama plaća zaposlenima zbog čega ne isključuju ni štrajk.

Sastanak i potpisani protokol ocijenio je posljednjom šansom da se prestane s kršenjem premija obaveznog osiguranja od auto-odgovornosti koje se ogleda kroz davanje raznih popusta radi privlačenja "tuđih" osiguranika.

 

"Mi smo na rubu propasti. Ako danas ovo ne zaustavimo i država nešto ne uradi, sva društva su maltene potopljena i neka nam je bog na pomoći", naglasio je Popović.

 

Protokolom je, prema njegovim riječima, predviđeno da će društva odluke donositi većinom glasova i Agenciji za osiguranje RS prijavljivati nesavjesna društva u cilju njihovog sankcioniranja. Ostali sudionici sastanka nisu željeli davati izjave, ali je većina njih u toku rasprave, koja je bila otvorena za novinare, ukazala na neophodnost snažnijeg angažiranja regulatora.

 

"Agenciji za osiguranje moramo ukazati na ozbiljnost situacije, jer ona ima mehanizme da zaustavi negativne pojave", rekao je Đorđa Kojić, vlasnik "Brčko-gas osiguranja".

 

Risto Gojšina, direktor prodaje u banjalučkom "Kosig Dunav osiguranju", ukazao je da su društva zbog negativnih pojava na tržištu došla u situaciju da novac od dokapitalizacije koriste za pokrivanje gubitaka umjesto da ga usmjere u razvoj i širenje tržišta.

Izvor: osiguranjr.hr|Nezavisne novine


Posted on Thursday, May 21, 2009 (Archive on Friday, June 05, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: 1.00
Rating: 1
Što posiješ, tako i žanješ.

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren