Allianz: Prodaja Dresdner Banka dramatično spustila dobit

Allianz: Prodaja Dresdner Banka dramatično spustila dobit

Njemački osiguravatelj Allianz u srijedu je izvijestio o oštrom padu neto dobiti u prvom tromjesečju koji se najvećim dijelom pripisuje prodaji podružnice Dresdner Bank.

Neto dobit u prva je tri ovogodišnja mjeseca iznosila 29 milijuna eura, u usporedbi s neto dobiti od 1,15 milijardi eura ostvarenoj u prvom tromjesečju prošle godine, priopćio je Allianz. Ukupni prihodi u tom su razdoblju smanjeni za 36 posto, na 1,4 milijarde eura u odnosu na 2,2 milijarde eura zabilježene u prvom tromjesečju 2008.

Kompanija nije iznijela pojedinosti vezane uz prognoze za tekuće tromjesečje ili cijelu godinu, ali je objavila da je tijekom prvog tromjesečja uočila prve znakove oporavka u poslovanju sa životnim i zdravstvenim osiguranjem.

"Allianz se nastavlja uspješno nositi s utjecajem aktualne financijske krize na naše poslovanje", kazao je Helmut Perlet, financijski direktor Allianza u priopćenju.

"Snažno smo kapitalizirani, naš investicijski portfelj je visoko kvalitetan i likvidan, a naša se operativna profitabilnost pokazala otpornom", dodao je.

Izvor: seebiz.eu


Posted on Friday, May 15, 2009 (Archive on Saturday, May 30, 2009)
Posted by   Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren