Hrvatska: Croatia osiguranje postalo lider u životnim osiguranjima

Croatia osiguranje postalo lider u životnim osiguranjima

Croatia osiguranje je u prvom tromjesečju ove godine ostvarilo bruto dobit u iznosu 34 milijuna kuna što je 6,7 posto više nego u prvom kvartalu prošle godine, dok neto dobit iznosi 27,2 milijuna kuna i bilježi rast od 3,6 posto, priopćeno je danas iz Croatia osiguranja.

Kako ističu, tržišni udio Croatia osiguranja na kraju ožujka iznosio je 38,8 posto. Ukupno zaračunata premija društva u prva tri mjeseca ove godine iznosila je 998,3 milijuna kuna što je pad od 1,1 posto u odnosu na isto razdoblje 2008. godine. U segmentu neživotnih osiguranja ostvarena je premija od 913,8 milijuna kuna.

Iz Croatia osiguranja posebno ističu rezultate u segmentu životnih osiguranja u kojem je premija iznosila 84,5 milijuna kuna, što je porast za 1,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U segmentu životnih osiguranja Croatia osiguranje je s tržišnim udjelom od 14,7 posto preuzelo vodeću poziciju u životnim osiguranjima, ističu iz Croatia osiguranja i dodaju kako ta osiguravateljna kuća u prvom tromjesečju jedina među prvih sedam osiguravatelja bilježi rast u tom segmentu osiguranja.

Iz Croatia osiguranja (ZSE:CROS-R-A) naglašavaju kako se nastavlja i pozitivan trend kontinuiranog rasta efikasnosti društva u rješavanju šteta - likvidirane štete po osiguranim slučajevima iznose 502,3 milijuna kuna i za 16,1 posto su veće u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Tržišna situacija uvjetovat će usmjeravanje dodatnih napora u razvijanje novih kanala prodaje te određenih vrsta osiguranja i u predstojećem razdoblju, pri čemu će naglasak biti na prodaji putem Interneta, naročito web prodaji kasko osiguranja.

Izvor: seebiz.eu


Posted on Thursday, May 07, 2009 (Archive on Friday, May 22, 2009)
Posted by   Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren