Alkohol žene čini ružnijima

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Teorija o tzv. pivskim naočalama baš i ne stoji. Znanstvenici su dokazali upravo suprotno. Što su muškarci pijaniji, žene im nisu ljepše nego baš obrnuto – manje su im privlačne.
 

Dobro poznati efekt tzv. pivskih naočala, zbog kojeg su muškarcima žene privlačnije, čisti je mit, tvrde znanstvenici.

Studija je pokazala da alkohol zapravo ima sasvim suprotni učinak i zbog njega su muškarcima žene manje privlačne, a muškarci pod utjecajem alkohola, tvrde znanstvenici, mogu točno odrediti i dob žene.

Znanstvenici su tražili 240 muškaraca i žena u barovima i kafićima da pogledaju fotografije žena i odrede njihovu dob i privlačnost.

Polovica sudionika je konzumirala alkohol u različitim količinama s različitim efektom – ''opušteni i dobroćudni'', ''tupi i bez inhibicija'', ''nasilni i preupadljivi'' i ''neodređeno pijani''.

Neke slike 10 mladih žena u dobi od 17 godina digitalno su izmijenjene kako bi izgledale mlađe ili starije. Na nekim fotografijama dodana je i šminka.

Alkohol je smanjio sposobnost žena da odrede dob osobe na fotografiji, no ne i muškaraca.

Alkohol i šminka na licu nisu utjecali na njihovu procjenu.

''Ova studija pokazuje da alkohol i šminka zapravo ne mijenjaju našu pretpostavku o nečijim godinama'', kaže dr. Vincent Egan sa Sveučilišta u Leicesteru.

''Zanimljivo je i to da su ljudi koji su pili alkohol ženama na fotografijama dali nižu ocjenu u odnosu na one koji alkohol nisu konzumirali. Ovo zasigurno ne ide u prilog raširenoj teoriji o 'pivskim naočalama'.''

''Naša studija pokazuje da čak ni velike količine alkohola ne utječu negativno na muškarčevu sposobnost procjene godina, tako da alkoholiziranost ne može biti izlika za protuzakoniti seks s maloljetnicom'', smatraju znanstvenici koji su sudjelovali u ovom projektu.


Posted on Sunday, May 03, 2009 (Archive on Monday, May 18, 2009)
Posted by   Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren