Search  
  You are here:  Home    
Najvažniji sustav poslije pojasa
Najvažniji sustav poslije pojasa

Type the title here

Od 2012. godine svi novoregistrirani automobili i gospodarska vozila na području Europske Unije morat će imati ESP kao dio serijske opreme, dok će od 2014. to vrijediti za sve nove modele koje će predstavljati proizvođači, predložila je nedavno Europska komisija. Kako bi spomenuti prijedlog postao važeći propis, mora ga još potvrditi Vijeće ministara. ESP spašava živote, u to nema sumnje.

Smanjenje nesreća


Prema istraživanjima Mercedesa, sudjelovanje njegovih vozila s ESP-om u nesrećama u kojima sudjeluje samo vozač na području Njemačke palo je za 42 posto, a nakon što je proučila milijun nesreća s tjelesnim ozljedama, Toyota je zaključila da bi ugradnja ESP-a u njena vozila mogla smanjiti ozbiljne nesreće u kojima sudjeluje samo vozač za 50 posto. Istraživanje Federalne agencije za sigurnost prometa na autocestama u SAD-u pokazalo je da su automobili s ESP-om u razdoblju od 1997. do 2007. imali 35 posto manje nesreća nego prije uvođenja ESP-a.

Drastično veća sigurnost  

Zasad u EU od svih automobila na cestama samo 20 posto ima ugrađen ESP. Prema projekcijama, nakon što on postane obavezan, svake će godine na europskim cestama biti 100.000 ozljeda i 4000 smrtnih slučajeva manje.

Izvor: osiguranje.hr|Juratnji List


Posted on Thursday, April 30, 2009 (Archive on Friday, May 15, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren