Search  
  You are here:  Home    
Generalijev oporavak u travnju
Generalijev oporavak u travnju

 Za prva tri mjeseca 2009. talijanska osiguravajuća kuća Generali Group ostvarila ukupnu premiju od oko 18 milijardi eura, što je slično premiji u 2008, rečeno je na skupštini dioničara u Trstu.
Ukupna premija te osiguravajuće kuće prošle godine bila je oko 69 milijardi eura, oko četiri posto više nego 2007., ali je dobit te kompanije prošle godini bila 70 posto niža nego 2007, 861 milijun eura.

Na skupštini dioničara u Trstu istaknuto je kako je profit ugrožen dramatičnim padom vrijednosti dionica na svjetskim tržištima, uslijed čega su zabilježeni gubici od oko pet milijardi eura, ali da se uopće nije ulagalo u toksične vrijednosnice potekle s američkog tržišta hipotekarnih zajmova.

„U travnju su se počeli nazirati prvi znakovi oporavka i nadamo se da ćemo uskoro moći biti profitabilni kao prethodnih godina“, istakao je Giovanni Perisinoto, generalni direktor te kompanije.
Predsjednik Generali Group Antoine Bernheim istakao je kako će se ove godine nastaviti širenje u zemlje istočne Europe, Indiju i Kinu.

„U prethodnih pet godina, premija je u zemljama istočne Europe porasla sa 740 milijuna na 4,2 milijardi eura“, kazao je on.

Izvor: osiguranje.hr|capital.ba


Posted on Tuesday, April 28, 2009 (Archive on Wednesday, May 13, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren