Search  
  You are here:  Home    
Koliko znate o aseksualnosti?
Koliko znate o aseksualnosti?
 
 
 
Aseksualnost je pojam koji označava osobe koje ne osjećaju tjelesnu, seksualnu privlačnost prema drugim osobama. To vjerojatno svi znaju, ali evo nešto što možda niste znali...
 

● Aseksualnost nije izbor. Celibat je izbor, a aseksualnost je seksualna orijentacija, kao što je biti straight ili gej.

● Službena definicija aseksualnosti glasi: aseksualnost je pojam koji označava osobe koje nisu iskusile seksualnu privlačnost.

● Biti aseksualan ne znači ne masturbirati. Mnoge aseksualne osobe imaju seksualni nagon, ali se on ne manifestira kao želja za seksom s drugom osobom.

● Aseksualne osobe osjećaju privlačnost, ali se kod njih ne javlja potreba za seksualnim činom.

● Dr. Alfred Kinsey razvio je ljestvicu koju je zapravo koristio kod proučavanja aseksualnosti. Rezultati istraživanja pokazali su da je samo mali broj ljudi dobio šest od mogućih šest bodova (što označava potpunu heteroseksualnost) na Kinseyjevoj ljestvici heteroseksualnosti.


Samo su rijetki homoseksualno usmjereni pojedinci dobili jedan bod, što označava potpunu homoseksualnost. Ništa bodova označava aseksualnost. Ako ne znate svoju seksualnu orijentaciju, riješite Kinseyjev test i doznajte.

● U jednom istraživanju 1994. godine rezultati su pokazali da 1,05 posto ispitanika nikada prema nikome nije osjetilo seksualnu privlačnost.

● Prema Playboyevoj anketi 1982. dva posto čitatelja je bilo aseksualno.

● Veći je broj aseksualnih žena nego muškaraca.

● Jedno je istraživanje pokazalo i da 33,57 posto aseksualnih osoba ima problema sa samopoštovanjem.

● Prema Asexuality.org, aseksualne osobe ne mare za seks i oni nepostojanje želje za seksom ne doživljavaju kao problem koji bi trebalo rješavati. Aseksualnim osobama je sasvim u redu ne seksati se. Ako mislite da je vaš slab interes za seks problem, onda bi bilo dobro konzultirati se s doktorom ili terapeutom.

Izvor: net.hr

Posted on Sunday, April 26, 2009 (Archive on Monday, May 11, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren