Mikrofin ulazi u auto-osiguranje

 Banjalučko "Mikrofin osiguranje", koje se do sada bavilo isključivo dobrovoljnim neživotnim osiguranjem, od idućeg mjeseca počinje i sa prodajom polica obveznog osiguranja od auto-odgovornosti. Ognjen Aleksić, direktor "Mikrofin osiguranja", kazao je da su za to stekli uvjete kroz nedavnu dokapitalizaciju društva od 2,5 milijuna KM i dobijavanjem dozvole Agencije za osiguranje RS.

 

"Pozicioniranje na tržištu osiguranja od auto-odgovornosti namjeravamo ostvariti korištenjem pogodnosti i rejtinga našeg većinskog dioničara, mikrokreditne organizacije 'Mikrofin'", istakao je Aleksić.

 

On je naglasio da ta osiguravajuća kuća daje punu podršku radu entitetskom regulatoru na sređivanju stanja na tržištu auto-odgovornosti, koje je, ukazuje, i dalje opterećeno kršenjem premijskog sistema od strane nelojalne konkurencije. Pojedina društva, prema riječima Aleksića, s dampingom cijena u auto-osiguranju kroz besplatne tehničke preglede i druge nedozvoljene usluge kreiraju vlastite loše bilance i time ulaze u obvezu dokapitalizacije i popune tehničkih rezervi.

 

"Društva takvim načinom rada, takođe, kod regulatora gube argument za povećanje cijene obaveznog osiguranja, jer im se uvijek može opravdano prebaciti da ne poštuju ni postojeći cjenovnik", ukazuje Aleksić.

 

"Mikrofin osiguranje", koje je s radom počelo u siječnju prošle godine i zapošljava 16 radnika, poslovnu 2008. okončalo je sa bruto premijom u iznosu od 817.000 KM, dok ove godine planira premiju od dva milijuna KM. Kao najveći dobiveni posao za 2009. izdvajaju osiguranje nekretnina banjalučke Hypo Alpe Adria banke.

Izvor: osiguranje.hr|Nezavisne novine


Posted on Thursday, April 23, 2009 (Archive on Friday, May 08, 2009)
Posted by   Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren