Croatia Lloyd: Dobit pala, dividenda 260 kuna

 

Croatia Lloyd prošle je godine ostvario bruto dobit u iznosu od 55,11 milijuna kuna, dok je neto dobit iznosila 43,6 milijuna kuna, izvijestili su danas iz tog društva za reosiguranje u većinskom vlasništvu Croatia osiguranja.

Iz Croatia Lloyda navode i da će Skupštini dioničara predložiti isplatu dividende u iznosu od 260 kuna po dionici, što predstavlja 32,5 posto dobiti na nominalnu vrijednost dionice. Kako je temeljni kapital Croatia Lloyda (ZSE:CRLL-R-A) podijeljen na 145.076 dionica, za isplatu predložene dividende trebalo bi izdvojiti nešto više od 37,7 milijuna kuna.

Najveći pojedinačni dioničar, s udjelom od 94,64 posto, je Croatia osiguranje (ZSE:CROS-R-A), koje bi, prema prijedlogu Uprave, trebalo dobiti ukupno oko 35,7 milijuna kuna dividende. Ukoliko se Skupština dioničara složi, dio dobiti bi se reinvestirao u nove poslove društva.

Kako se navodi u priopćenju, u okolnostima financijske krize i krize domaćeg tržišta kapitala krize rezultata svih svjetskih reosiguratelja i povećanih iznosa isplaćenih šteta, Uprava Croatia Lloyda ocjenjuje poslovanje u 2008. godini i financijski rezultat vrlo dobrim.

Dodaju da se cjelokupno poslovanje tog reosiguratelja odvijalo u skladu s donesenim financijskim planom te da su "sve veličine iz plana ostvarene".

Izvor: seebiz.eu


Posted on Friday, April 17, 2009 (Archive on Saturday, May 02, 2009)
Posted by   Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren