Search  
  You are here:  Home    
Kolika je normalna tjedna doza seksa
Kolika je normalna tjedna doza seksa

Mnogi se često pitaju imaju li seksualne odnose previše rijetko. A naravno da postoji odgovor koliko je i je li zdrav prekomjerni, odnosno prečesti seks.

Luckasti par (Foto: Corbis.com)

Seks nije skupljanje bodova. Morate biti svjesni činjenice da će biti trenutaka u kojima niti vi niti vaš partner jednostavno nećete imati volje.

 

Ženske ruke (Foto: Corbis.com)

Koliko nam je potrebno?

Učestalost spolnih odnosa je dobra ako su njome zadovoljna oba spolna partnera. Dakle, učestalost nije baš nešto o čemu bismo se trebali raspitivati kod drugih. Previše spolnosti je usporedivo s previše ispražnjenom zahodskom školjkom: To jednostavno nije moguće! Isto je tako razumljivo da od svog spolnog života nećete učiniti nešto propisano, što treba ispunjavati svakodnevno.

Uobičajena je mjera dva do tri puta tjedno. Međutim, mnogo ih ima koji to rade dosta češće. Neki se pridržavaju prilično uredne satnice, dok su nakon pauziranja po tom pitanju drugima mnogo živahniji vikendi. Ako seks upražnjavate manje od dva puta tjedno to bi moglo značiti da vi iz cijele priče izvlačite više, osim ako iz vlastitog iskustva znate da je manja učestalost seksa ono što biste vi željeli, te da je optimalna.

Ljudi, koji se strogo pridržavaju koitalnog orgazma obično se odlučuju na manje svršavanja od onih koji koitus izmjenjuju s oralnim, manualnim i ostalim oblicima seksualnih igara, jer to povećava broj postignutih svršavanja koje može doživjeti većina muškaraca.

Morali biste potražiti svoju vlastitu seksualnu kombinaciju, koja ovisi o vašim reakcijama: ako jedno od vas treba više seksa, njegove potrebe možete podmiriti dodatnim tehnikama i tako njegove potrebe uskladiti sa svojima. Naravno, s godinama se učestalost smanjuje, ali nema starosti u kojoj ne bi bilo poželjno da ponekad, u nekoj posebnoj prilici, iznenadite sami sebe. Zbog toga ne razbijajte glavu učestalošću svojih seksualnih odnosa (i ne brinite ako vaši prijatelji govore da to rade češće od vas.)

Seks nije skupljanje bodova. Morate biti svjesni činjenice da će biti trenutaka u kojima niti vi niti vaš partner jednostavno nećete imati volje. Zbog premorenosti, prezaposlenosti itd. Zbog toga nemojte nametati, niti sebi niti drugima nikakve rasporede i satnice. Jednostavno razmislite o tome što točno želite. Dakle, vrijedi pratiti svoje osjećaje.

Stari ljubavni par (Foto: Corbis.com)

S godinama je potrebno sve više ulagati u partnerstvo i pobuđivanje spolne želje među partnerima.

Zamka je u slijedećem: većina od nas dobro zna (bilo da smo negdje pročitali, bilo slijedeći intuiciju) da spolna požuda oscilira, a s godinama najčešće nestane. Zbog toga je dobro shvatiti kako je nemoguće neprestano nadograđivati i čuvati privlačnost. Na razini tijela su kemijski procesi oni koji određuju učestalost spolnih odnosa. Mnogo ćete učiniti već time što ćete shvatiti kako je s godinama potrebno sve više ulagati u partnerstvo i pobuđivanje spolne želje među vama.

Izvor: dnevnik.hr


Posted on Saturday, April 18, 2009 (Archive on Sunday, May 03, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren