Search  
  You are here:  Home    
Za mamurluk ima lijeka
Za mamurluk ima lijeka
 
 
 
Sendvič sa slaninom najbolji je mogući lijek protiv nuspojava uzrokovanih alkoholnim overdoseom. Savršena kombinacija proteina, masti i ugljikohidrata vratit će vas u normalu.
 

Sendvič sa slaninom uistinu liječi mamurluk jer podiže razinu amina koji 'raščišćuju' glavu, tvrde znanstvenici.

Uz to hrana ubrzava metabolizam i pomaže tijelu da se što prije riješi alkohola.

''Hrana ne upija alkohol, ali ubrzava metabolizam i pomaže vam da se nosite s nuspojavama pretjerane konzumacije alkohola. Hrana će nam obično pomoći da se osjećamo bolje'', tvrdi Elin Roberts sa Sveučilišta u Newcastleu.

''Kruh je bogat ugljikohidratima, a slanina je puna proteina koji se pretvaraju u aminokiseline. Vaše tijelo treba aminokiseline, osjećate se bolje ako ih konzumirate.''

''Alkoholiziranje iscrpljuje i neuroprijenosnike, ali slanina sadrži i visoku razinu amina koji popravljaju situaciju i 'raščišćuju' glavu.''

Znanstvenici su otkrili i kompleksne kemijske interakcije kod prženja slanine koje rezultiraju dobitnom kombinacijom okusa i mirisa kojoj je teško odoljeti.

''Miris pržene slanine je dovoljno privlačan čak i najtvrdokornijim vegetarijancima. Nešto se događa unutra. Nije riječ samo o ideji ukusnog zalogaja, riječ je o ozbiljnoj kemiji'', tvrdi Roberts.

''Meso se uglavnom sastoji od proteina i vode. Proteini su građeni od blokova aminokiselina. No treba vam i mast. Svi koji su bili na dijeti znaju da meso nema isti okus ako ukloniš masnoću. Treba nam mast da bi okus bio bolji'', pojasnila je profesorica Roberts.


Izvor: Net.hr
 
 

Posted on Sunday, April 12, 2009 (Archive on Monday, April 27, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren