Search  
  You are here:  Home    
Fortis objavio 28 mlrd eura gubitka
Fortis objavio 28 mlrd eura gubitka

 

Fortis, belgijska financijska grupacija, koja je u listopadu prodala sve svoje bankarske jedinice kako bi spriječila kolaps, objavila je za prošlu godinu rekordnih 28 mlrd eura gubitaka.

U godini ranije neto dobit dosegla je 3,99 mlrd eura, objavljeno je danas iz sjedišta Fortisa u Bruxellesu i Amsterdamu. Kompanija koja je prodala svoje bankarsko poslovanje kao i nizozemski osiguravateljski biznis u tim je segmentima ostvarila gubitke od 27,4 mlrd eura.

Inače, belgijsko-nizozemska bankarska grupacija krajem rujna je nacionalizirana nakon intenzivnih pregovora u koje su bile uključene vlade Belgije, Nizozemske i Luksemburga te guverner europske središnje banke Jean-Claude Trichet. Kompanija koja je transformirana u osiguravatelja dosegla je u 2008. ukupnu premiju od 11,6 milijardi eura, suočena je s potencijalnim gubitkom od 760 milijuna eura na temelju strukturiranih kreditnih ulaganja iz Fortis Banke.

Kompanija će također primiti 1,38 milijardu eura za prodaju 25-postotnog udjela belgijske osiguravateljske jedinice francuskoj banci BNP Paribas.

Izvor: osiguranje.ba|bankamagazine.hr


Posted on Friday, April 03, 2009 (Archive on Saturday, April 18, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren