Search  
  You are here:  Home    
Sava Re jedini vlasnik Montenegro osiguranja
Sava Re jedini vlasnik Montenegro osiguranja

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovenačko reosiguravajuće društvo, Sava Re, postalo je jedini vlasnik podgoričke osiguravajuće kuće Montenegro osiguranje, kupovinom još 0,08 odsto akcija tog preduzeća od Hrvatske poštanske banke.

„Trgovina sedam akcija obavljena je 11. marta, posredstvom podgoričke brokerske kuće Montenegro broker“, saopšteno je iz Montenegro osiguranja, koje je član grupe Sava Re od novembra 2007. godine.

Montenegro osiguranje, koje na crnogorskom tržištu posluje deset godina, nudi osiguranja iz oblasti neživotnog, odnosno imovine, vozila, osoba, odgovornosti, kombinovano stambenih objekata i stvari u domaćinstvu, robe u transportu, kao i od odgovornosti prevoznika. Preduzeće ima filijale i poslovnice u većim gradovima Crne Gore.

Sava Re, koja je od novembra 2007. godine većinski vlasnik Montenegro osiguranja, visoko je pozicioniran reosiguravač u Sloveniji i sjeveroistočnoj Evropi. Na slovenačkom i međunarodnom tržištu prisutno je 36. godina. Grupa Sava Re, koja postoji već 36 godina, sastoji se od osam društava sa područja bivše Jugoslavije, koja se bave reosiguranjem, imovinskim i životnim osiguranjem.

U okviru grupe, pored Montenegro osiguranja, posluju slovenački Maribor i Tilia, srpsko Sava osiguranje, makedonski Sava Tabak, Dukađini sa Kosova, kao i hrvatski Velebit i Velebit životno osiguranje.

Izvor: seebiz.eu


Posted on Wednesday, April 01, 2009 (Archive on Thursday, April 16, 2009)
Posted by azubovic  Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren