Search  
  You are here:  Home    
Želim te, jer... voziš tako dobar auto!
Želim te, jer... voziš tako dobar auto!

Želim te, jer... voziš tako dobar auto!

Posljednje istraživanje pružilo je znanstveni dokaz već dobro poznate stvari - ženama su privlačniji muškarci koji voze skuplje automobile. No, istraživanje je pokazalo i da je muškarcima važniji izgled žene od automobila kojeg dotična vozi

Foto: corbis
Žene će uvijek procjenjivati muškarce na osnovu statusa, a oni žene na osnovu izgleda

 

Situacija je sljedeća: Muškarcima je važniji izgled žene od automobila kojeg vozi, a ženama je važniji automobil od izgleda muškarca. Tako je pokazalo istraživanje Sveučičišta Wales u Cardiffu objavljeno u znanstvenom časopisu British Journal of Psychology.

 

Znanstvenici su pokazali ženama dvije fotografije istog muškarca u dva različita automobila. Na jednoj muškarac sjedi u prastarom Fordu Fiesti, a na drugoj je u skupom i ulaštenom Bentleyju vrijednom više od pola milijuna kuna. Ženama se više svidio onaj u Bentleyu

 

 

Autor članka i voditelj istraživanja Dr. Michael Dunn kazao je kako ispitivanje potvrđuje kako žene procjenjuju muškarce na osnovi bogatstva i statusa, dok je muškarcima najvažnija atraktivnost žene.

Znanstvenici su pokazali ženama dvije fotografije istog muškarca u dva različita automobila. Na jednoj muškarac sjedi u prastarom Fordu Fiesti, a na drugoj je u skupom i ulaštenom Bentleyju vrijednom više od pola milijuna kuna.

Žene, u dobi između 21 i 40 godina, odabrale su razumije se, muškarca za upravljačem Bentleyja.

Na isti način su testirani muškarci koje ni najmanje nije zanimao automobil koje žena vozi, već su je ocjenjivali na osnovu njezinog lica i tijela.

Dr. Dunn je kazao kako je istraživanje proveo kako bi doznao više o evolucijskoj psihologiji i činjenici da sve više žena kupuje skupe automobile.

- Postoji mnogo argumenata koji ukazuju na to da su žene više od muškaraca pod utjecajem bogatstva i statusa. To nije ništa novo.

Foto: corbis

Muškarcima je važniji izgled žene od automobila kojeg vozi, a ženama je važniji njegov automobil od izgleda

Žene su usredotočene na status i financijsku moć, a to je ono što prije svega utjelovljuju muškarci, a nekako vjeruju da će joj takav muškarac pružiti zdravije potomke.

No, evolucija ipak nije zahvatila prirodu muškog uma. Dr. Dunn je uvjeren kako će muškarci, bez obzira na novi status žene u društvu - njezino bogatstvo i karijeru, uvijek procjenjivati ženu na osnovu njezinog izgleda.

I da, bez obzira koliko uspješne i bogate bile, žene će uvijek više privlačiti bogati muškarci.

Izvor dnevnik.hr


Posted on Sunday, April 05, 2009 (Archive on Monday, April 20, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren