Search  
  You are here:  Home    
Osiguranje od bolesti i otkaza za 3000 kuna
Osiguranje od bolesti i otkaza za 3000 kuna

 Samo dva osiguranja u Hrvatskoj, francuski Cardif i austrijska Uniqa, u suradnji s bankama za sada nude osiguranje kredita u slučaju bolovanja ili otkaza. Croatia osiguranje, najavljuje uskoro svoj model za koji se čeka samo odobrenje Hanfe.

Prema posljednjem istraživanju Gfk, od bolesti, smrti i otkaza strahuje visokih 87 posto Hrvata, a četvrtina je u strahu zbog gubitka posla.

Uskoro i stambeni krediti

Cardif od jeseni 2007. nudi ovo osiguranje u suradnji sa Zabom, a ima već 50 posto gotovinskih kredita osiguranih upravo od ovih rizika. Krajem veljače zaključeno je oko 9500 polica, od kojih oko polovice pokriva sva tri rizika - smrt, bolovanje i otkaz, a drugi dio pokriva kredite od smrti ili duljeg bolovanja. Otkaz je pokriven plaćanjem šest rata kredita, bolovanje do 12 rata, a u slučaju smrti pokriva ostatak neotplaćenog kredita.

Cardif planira za nekoliko mjeseci početi i s osiguranjem stambenih kredita od ovih rizika te proširiti suradnju s ostalim bankama u Hrvatskoj. Premija se plaća jednokratno i odnosi se na cijeli kredit, a prosječno iznosi oko 3000 kuna.

Uniqa u suradnji s RBA nudi i pakete za pravne osobe koji su namijenjeni obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima koji nepredviđene zastoje u poslovanju teže preživljavaju od velikih poduzeća. Osiguranje imovine predviđeno je za poduzetničke kredite osigurane zalogom nekretnine.

Nudi se i pokriće za slučaj prekida rada u iznosu do šest mjesečnih otplatnih rata. Za slučaj smrti ili smrti zbog nezgode ključne osobe tvrtke također je osigurana otplata kredita u šest mjeseci ili cijeli preostali iznos kredita, ovisno o tome za koje se osiguranje poduzetnik odlučio.

Građani se mogu osigurati u slučaju bolesti, otkaza te smrti zbog bolesti ili nesretnog slučaja. Namijenjen je osobama u dobi od 18 do 68 godina koje su u radnom odnosu, obrtnicima ili umirovljenicima. Premija, ovisno o paketu osiguranja, iznosi od 1,5% do 5% odobrenog iznosa kredita, plaća se jednokratno, a osigurava cjelokupno razdoblje otplate kredita.

Cijena do 500 eura

Za plaćanje ostatka duga po kreditu u slučaju smrti premija ovisno o roku otplate kredita iznosi 1,5% do 2% glavnice. Kod bolesti Uniqa otplaćuje rate kredita do šest mjeseci, a bolovanje kao posljedica nezgode osigurano je do devet mjeseci. Premija iznosi 3,5% od glavnice kredita. Na iznos kredita od 10.000 eura to je 350 eura.

U slučaju smrti ili nezaposlenosti vraćanje kredita osigurano je devet mjeseci, a premija iznosi 5% od glavnice kredita. Na isti iznos kredita riječ je o premiji od 500 eura.

Izvor: osiguranje.hr|Jutarnji list


Posted on Thursday, March 19, 2009 (Archive on Friday, April 03, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren