Search  
  You are here:  Home    
Dobri dečki su 'izumrli', ili...?
Dobri dečki su 'izumrli', ili...?
Dobri dečki su 'izumrli', ili...?
 
 
Puno je žena koje traže prave muškarce i neželjeni samački život opravdavaju time da ne postoje dobri i slobodni dečki. No jesu li muškarci krivi za to? Izgleda da nisu!
 

Sami ste, a dobrog dečka nema na vidiku. No jesu li samo muškarci krivi što ste sami? Izgleda da nisu. Broj samih muškaraca i žena prema statistikama približno je isti.

Dopustimo mogućnost da su neke žene same zbog vlastitih uvjerenja i neće se truditi promijeniti to stanje jer su, ukratko, zadovoljne. Ali postoji mnogo onih kojima ne odgovara takav status i htjele bi biti u sasvim drugoj kategoriji.

Zašto im to ne uspijeva?
Muči ih činjenica da su bez partnera, ali istovremeno žele više od toga da samo hvale partnera, vode kućanstvo i rode djecu. Vrijeme se promijenilo, današnje žene su obrazovane uspješne, neovisne i samopouzdane.

Većina njih ima jasnu predodžbu svog budućeg života i budućeg partnera i neće biti zadovoljne "nekim tipom", što je hvalevrijedno, ali i prilično opasno.

Ukoliko žena ustraje na zahtjevima, pada vjerojatnost da će pri izboru budućeg partnera tražiti nešto drugo. No istovremeno se podmuklo povećava mogućnost da uskoro njena očekivanja budu toliko visoka da to neće moći nigdje naći.

A priznajmo, zahtjevi se iz godine u godinu povećavaju. Ono što vam je bilo dovoljno u 20-oj, u 25-oj će vam biti premalo, a u 30-oj i još manje.

Da, udaja i osnivanje obitelji u današnje vrijeme mogu se odgoditi, možda i do četrdesete. Samo što vrijeme leti. I iz godine u godinu sve ćete nervoznije brojati koliko još vremena imate, a zahtjevi koji će se stalno povećavati neće vam dopustiti da se zaljubite.

U zraku će npr. biti pitanje je li prikladno da uspješna menadžerica uza se ima "običnog" radnika? Sigurno da zanimanje nije ono bitno i da za zaljubljenost, odnosno ljubav nije važno. Ali ne zavaravajte se, jer ako ste na početku imali sumnje, one će se brzo vratiti kao bumerang.

Dosta je da svog zidara jednom izvedete iz kuće i iz kreveta u društvo. Predstavit ćete ga cijenjenim poslovnim partnerima kao zidara? Odlučno ćete šutjeti? Ili tvrditi da je na građevini samo zato da uštedi novce, jer još studira i za par godina će biti uspješan biznismen? Sram nije osjećaj kojega se možemo riješiti "snagom volje", a nije niti osjećaj koji bi trebao biti dijelom partnerskog odnosa.

Možete li živjeti s nekim koga ne poštujete i koga se sramite u društvu? I ne opravdavajte se da ne volite društvo. Svatko od nas spada nekamo, imamo posao, kolege i puno prijatelja oko sebe. Društveni status ne može se zanemariti.

Prije nego nas prekrije paučina
Puno je žena koje traže prave muškarce i neželjeni samački život opravdavaju time da ne postoje slobodni muškarci... Prema statistikama ih ima 52%, a žena oko 4% manje. Problem nije u nedostatku muškaraca.

Problem je u ženama koje sanjaju o muškarcu koji je savršen u svakom pogledu. Žele karizmatičnog, pametnog, privlačnog. Žele uspješnog, istovremeno oca i muža punog ljubavi, situiranog, u savršenom odijelu, mirišljavog, s dovoljno velikim seksualnim apetitom.

Simpatičan im nije dovoljan, žele plejboje. Što ako je taj dobričina sa širokim osmijehom pozove na piće i pri tom nema odrezane nokte! Žene traže savršenstvo i istovremeno odbijaju priznati da one nisu savršene. Mnogo puta ne mogu ni odlučiti što zapravo žele...

To nije jednostavno čak ni kada znaju što žele. Dijele se na dva ekstrema. Žene koje sjede u kutu i čekaju da ih netko nađe, te žene koje svaku večer izlaze i žele naći pravog. No rezultat je isti kao i kod prve grupe. Razlog?

Prva grupa žena nekako je zaboravila da se vrijeme promijenilo i budu li čekale u kutu bez da izađu iz svoje rupe i pokažu interes brzo će ih prekriti paučina. Psiholog Petr Šmolka kaže da žena, ako želi naći muža, prije svega mora sama izaći iz svoje ljuske.

U drugom slučaju greška je u prevelikom trudu. Tko želi puno, nema ništa i žene gladne muškaraca većinom zadesi to da muškarci odlepršaju u naručje druge, koja se manje trudi. Iako to nisu one koje sjede doma u kutu.

Vjerojatnost da će perspektivni partner prošetati vašim stanom skoro je ravna nuli. Nemojte se bojati ostvariti kontakte s muškarcima. Osim posla, prikladno okruženje je i ono gdje se može očekivati veliki broj muškaraca. Od sportskih susreta ili motorističkih mjesta do promocija, savjetuje psiholog Petr Šmolka.

Ženama koje su gladne upoznavanja preporuča da udovolje svom očajničkom trudu promjenom posla, novim hobijem ili jednostavnim posjetom stručnjaku.

I znajte da nije sramotno na kauču kod psihologa shvatiti što konkretno radite loše, što možete promijeniti i glavno – da se traženje savršenosti ne isplati.

net.hr


Posted on Saturday, March 07, 2009 (Archive on Sunday, March 22, 2009)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren