Atlantida ipak nije pronađena
Atlantida ipak nije pronađena
 
FOTO: Ananova
 
Nade da je mitski otok pronađen i da će njegovo postojanje ipak biti potvrđeno, rasplinuo je glasnogovornika Googlea koji je neobičnu mrežu pripisao kartografskim mjerenjima.
 

Atlantida na kraju ipak nije pronađena. Sve nade u ovo možebitno povijesno otkriće rasprsnuo je Googleov glasnogovornik.

Agilni promatrač uz pomoć Google Oceana na dnu Atlantskog oceana uočio je pravilnu mrežu veličine Walesa, no pokazalo se da su kriš kraš linije, locirane gotovo 1000 kilometara zapadno od Kanarskih otoka, zapravo ostatci procesa izrade karata.

Detalji na kartama oceana na Google Earthu ostatak su sonarnih mjerenja morskog dna koja su provođena uz pomoć brodova.

''Istina je da smo uz pomoć Google Earth došli do nekih uistinu važnih otkrića, kao što je prašuma u Mozambiku koja je dom nekim do sad nepoznatim biljnim i životinjski vrstama ili kao što su ostatci antičke rimske vile'', rekao je glasnogovornik Googla.

''U ovom slučaju, ono što korisnici vide je zapravo proces prikupljanja podataka''.

''Snimke reljefa morskog dna se obično rade uz pomoć brodova s dubinomjerom. Linije su posljedica kretanja broda koji je prikupljao podatke – činjenica da postoji prazan prostor između svake od linija samo govori koliko malo zapravo znamo o podvodnom svijetu''.

net.hr


Posted on Saturday, February 28, 2009 (Archive on Sunday, March 15, 2009)
Posted by   Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren