Srbija: Profesija - prodavac osiguranja
Profesija - prodavac osiguranja

 


Tokom poslednjih 40 godina u Holandiji se sprovode ankete kako bi se saznalo koja je profesija najcenjenija. Prošle godine, na prvom mestu su kao i uvek bili lekari, na drugom sudije. Negde u sredini bili su obrtnici i menadžeri. Pretposlednji, političari i prodavci polovnih automobila. A na poslednjem mestu? Pogodili ste, prodavci osiguranja.
Svaka čast lekarima, ali staviti nas na poslednje mesto baš i nije pošteno. Konstantin Konstantinu iz AIG-a na Kipru jednom mi je rekao da se prema starogrčkoj filozofiji vrednost čoveka meri veličinom problema koji može rešiti.
Ako to merilo jos uvek vredi, onda su naši sastanci s klijentima važniji od
većine njihovih poseta lekaru. Sve bolesti nestanu pre ili kasnije, sa ili bez pomoći lekara. Ali jedino mi možemo sprečiti da nečija lična nesreća postane i finansijska nesreća cele porodice. Na kraju, mi prodajemo ono što je verovatno najbitnije u životu:
sigurnost da će deca imati budućnost kroz kvalitetno školovanje. Možete li se
setiti bilo čega važnijeg od toga?
Prošle godine imao sam čast da vidim šta se događa kada lekari prodaju životno osiguranje. 2003. godine AIG me je pozvao da dođem u Rumuniju i radim s njihovim savetnicima i menadžerima. Kao što verovatno znate, Rumunija je vrlo siromašna zemlja, čak i po istočnoevropskim merilima. Ali cela zemlja, a pogotovo prodaja životnog osiguranja, razvija se neverovatnom brzinom.
U Rumuniji sam upoznao 18 lekara koji su prodavali osiguranje umesto da se
bave medicinom. Dobro ste pročitali. Lekara! Ni u jednoj zemlji još nisam upoznao lekare koji prodaju životno osiguranje. Ali u Rumuniji državne plate lekara su tako male da od njih ne uspevaju preživeti.
Od 18 lekara, 13 njih bili su najbolji prodavci u svojoj grupi, a ostalih 5
bili su među gornjih 5%. Opa! Šta mislite, zašto su lekari tako dobro prodavali.

Drage kolege, pred Vama je kraći tekst koji mi je došao do ruke a mislim da bi bilo interesantno i korisno da ga pogledamo - ako neko od kolega poseduje integralni tekst ili nastavak, molim da nam ga dostavite. REDAKCIJA


Izvor: osiguranje.org.rs


Posted on Friday, February 27, 2009 (Archive on Saturday, March 14, 2009)
Posted by   Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren