Spajaju se Lovćen i Lovćen RE

Odbor direktora Lovćen osiguranja pokrenuo je postupak pripajanja Lovćena RE toj osiguravajućoj kući. U obavještenju dioničarima i povjerenicima podsjeća se da je Lovćen osiguranje jedini vlasnik Lovćena RE. Odbori direktora Lovćen RE i Lovćen osiguranja su odluku o spajanju usvojili 19. svibnja prošle godine odnosno 30. siječnja.

»Nakon usvojenih odluka o pripajanju, ovlašteni članovi odbora direktora oba društva uredili su i izvještaje s pravnim i ekonomskim obrazloženjima o spajanju. Poslije toga je usuglašen i potpisan Nacrt ugovora o spajanju«, navodi se u obavještenju.

Agencija za nadzor osiguranja donijela je u ponedjeljak rješenje o davanju sugalasnosti na statusnu promjenu pripajanja Lovćena RE. Dioničarima su u sjedištu kompanija uključenih u spajanje dostupne odluke boardova direktora Lovćena i Lovćena RE, pravna i ekonomska obrazloženja spajanja, Nacrt ugovora, izvještaj revizora, kao i financijski izvještaji kompanija. Ugovor o spajanju zaključuje se nakon što odbori direktora odnosno skupštine akcionara Lovćen osiguranja i Lovćena RE usvoje odluku o spajanju.

Većinski vlasnik Lovćen osiguranja je slovenski Triglav koji sa povezanim firmamam kontrolira oko 51 posto dionica te firme.

Izvor:  osiguranje.hr|seebiz.eu


Posted on Tuesday, February 24, 2009 (Archive on Wednesday, March 11, 2009)
Posted by   Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren