Padamo li na izgled, karakter ili novac?

Padamo li na izgled, karakter ili novac?

Je li istina da žene najviše privlači karakter muškarca, a da oni, s druge strane, prvo pogledaju u njihove grudi, pa tek onda u lice? Ne propustite saznati jesu li moć i društveni status doista neodoljivi afrodizijaci.

Na što padamo?
Na što padamo? (Foto: Corbis)

Lijep je, ali zašto?

Poznato je da nije toliko bitno je li muškarac lijep ili ne. Žensku osobu privuče pogled lijep i skladan stas i lice, jer odgovara njezinom smislu za estetiku. Iako kod žene nikada o tome neće ovisiti njezina erotičnost, spremnost na ljubav, a pogotovo ne brak. Već pri vanjskom izgledu draži su joj muževan izgled, karakternost, određena samostalnost i neka posebnost, isto kao i nekakva idealna ljepota iz muških ili modnih časopisa.

Pravi magnet je karakter


Puno više pažnje posvećuje duševnim i karakternim osobinama, a posebice onima koje se odnose i na nju. Pažnja i prihvaćanje, određena iako ne prevelika nadmoć zbog koje se osjeća sigurno, sve to u njoj budi i erotski nagon. Poznato je da na neke žene utječu status u društvu, a moć i novac djeluju kao muški parfem ili čak afrodizijak.

Inače u žena ljubav pobudi karakter i pouzdanost, vjernost i postojanost, pamet i duhovitost, pozornost i briga. Nije potrebno posebno naglašavati da u seksualnost spadaju i fizička moć, žar i poletnost, kao i strast i temperament.

Grudi
Muškarci prvo pogledaju u grudi, a tak onda u lice (Foto: Corbis)

A što traži muškarac?

Za razliku od žena, muškarci puno više ovise o vanjskom izgledu. Da bi ih žena privlačila, ona mora biti lijepa ili barem privlačna - dakle, lijepog stasa i skladnog lica. Bitna je kosa; većina muškaraca voli dugu i plavu kosu. A najprivlačnije za muškarce su ženske grudi.

Znanstvena su istraživanja pokazala da kada muškarac ugleda ženu, automatski i nesvjesno najprije pogleda u grudi, a tek nakon toga lice. Noge i oblik stražnjice također imaju vrlo bitnu ulogu u privlačenju erotskog zanimanja u muškarca. Time žena vrlo jednostavno pobudi seksualnu požudu i erotske osjećaje. U partnerskom ljubavnom odnosu ti ženski atributi mogu pripomoći pojačavanju osjećaja, zato neka ih žena ne skriva. S odgovarajućom odjećom ih može još dodatno naglasiti i učiniti ih privlačnijima.

Ljepota je zasljepljenost – i to dugotrajna

Iako se odnos koji je izgrađen pretežno ili samo na tjelesnim aspektima u velikoj većini slučajeva izjalovi. Najkasnije kada nestane spolno uzbuđenje, nastupi suprotna reakcija u obliku prezasićenosti i otpora i to pogotovo ako nema duševne ili duhovne povezanosti između partnera. Upravo zato su lijepe žene rijetko kad sretne i moraju se posebno čuvati pogrešnog izbora partnera.

Na koji način idu skupa pojmovi lijep, bogat i ljubav?


Među muškarcima nesvjesno nastupa konkurencija tko će osvojiti najlijepšu ženu, a žene ne gledaju da ih muškarac samo osvoji, već da se i udaju za njega. Tako nastane paradoks da najsposobniji, najuspješniji, najmoćniji i najbogatiji muškarci imaju najlijepše žene, a da uopće ne govorimo o ljubavi.

Žene znaju često svojim muževima stvarati iluziju da ih vole. Obično se kula od karata međusobnog varanja jednog dana samu sruši. Posljedice su poznate: svađe i krize u braku i to sve do međusobnog mrcvarenja i cijelog niza raskida.

Kako održavati erotski odnos?


U 'pravom' odnosu te se činjenice korištene u pravoj mjeri mogu sačuvati ili čak pojačavati privlačnost partnera prema drugom partneru. Samo da spomenemo da su u tome bitni i higijena, odjeća, i naravno intimno erotsko rublje. Ako partner ima određene želje da mu drugi izlazi u susret, neka to i učini ako to od njega ne zahtijeva prevelike napore. Pravi stimulansi, afrodizijaci i slično mladom čovjeku u pravilu nisu potrebni. Do određene starosti je izvor erotičnosti u očima i tijelu. Sposobnost uzbuđivanja je na taj način osigurana već na fizičkoj razini, a sama logika mora funkcionirati u smjeru da to izazove.


Posted on Sunday, March 01, 2009 (Archive on Monday, March 16, 2009)
Posted by   Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren