Swiss Re traži 2,6 milijardi dolara od Buffetta
Swiss Re traži 2,6 milijardi dolara od Buffetta 

 

 

 

Swiss Reinsurance Co., drugi najveći svjetski reosiguravatelj, planira prikupiti 3 milijarde švicarskih franaka (2,6 mlrd dolara) od investicijske grupacije Berkshire Hathaway Inc. legendarnog američkog investitora Warrena Buffetta, kako bi podupro kapital urušen rekordnim gubicima. Švicarski osiguravatelj vjerojatno će Buffettovim fondovima ustupiti udjel od 20 posto Swiss Re, boreći se da zadrži kreditni rejting AA.

Kompanija sa sjedištem u Zurichu objavila je danas kako za 2008. očekuje gubitak od 1 milijarde švicarskih franaka (866 milijuna dolara) zbog otpisa nenaplativih kreditnih potraživanja. "Razočarani smo našim ukupnim financijskim rezultatom", izjavio je glavni izvršni direktor Jacques Aigrain u današnjem priopćenju tvrtke, dodajući kako će Buffettova odluka o ulaganju u Swiss Re, biti garancija jačanja njihove financijske pozicije.
 
Dionica švicarskog osiguravatelja potonula je u prijepodnevnom trgovanju na tržištu u Zurichu 15 posto na 25,7 švicarskih franaka, srozavajući tržišnu vrijednost kompanije na 9,1 milijardu franaka. Ukupno je u ovoj godini dionica Swiss Re izgubila čak 49 posto vrijednosti, što je najgori pad među 35 tvrtki koje su otpisivale investicijsku imovinu, a uvrštene su u Bloombergov Europe 500 Indeks osiguravatelja.

Izvor:  osiguranje.hr|bankamagazine.hr

Posted on Tuesday, February 10, 2009 (Archive on Wednesday, February 25, 2009)
Posted by   Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren