Bondage: Perverzija ili izazov?

Bondage: Perverzija ili izazov?

Bondage ili vezivanje dio je fetišističke igre, u koju se upuštaju odrasle osobe. Za neke obična perverzija, za druge nemoralno i nedopustivo, a za treće je bondage gotovo znanost. Upoznajte pravila i zakonitosti vezivanja koje će vas odvesti u carstvo užitka.

Foto:corbis.com
Bondage ili vezivanje, dio je fetišističke igre u koju se upuštaju odrasle osobe, koje na to pristanu

 

 

 

Kada se odlučite za vezivanje svoje voljene ili voljenog, prvo posebnu pozornost posvetite materijalima pogodnim za razne vrste vezivanja. Dobrodošlo je i poznavanje raznih vrsta čvorova.

 

Bondage znači povezivanje očiju, usta, ruku, nogu, pa čak i cijelog tijela. Vrlo je često dio sado-mazohističke igre. Bit takve prakse je podređivanje jedne osobe drugoj, jer vezana je osoba prepuštena na milost i nemilost drugoj osobi.

Bondage je način spolne prakse, što je slobodno možete pribrojati onim zahtjevnijim. Bondage naravno ima - kao i sve zahtjevnije spolne prakse - svoja specifična pravila i zakonitosti, što pomažu u postizanju što većeg užitka.

Upozorenja za početnike

Kada se odlučite za vezivanje svoje voljene ili voljenog, prvo posebnu pozornost posvetite materijalima pogodnim za razne vrste vezivanja. Dobrodošlo je i poznavanje raznih vrsta čvorova. Ako ste u svojim mladim danima bili u izviđačima, tada imate dovoljno znanja o njima. Ako ste se u mladosti bavili nečim drugim, nema veze, ionako vježbanje od početnika čini majstora.

Usprkos tome što duboka udubljenja od prejakog vezivanja nekima predstavljaju samo dopunsko zadovoljstvo, vjerojatno će uskoro ustanoviti kako je takvo zadovoljstvo kratkotrajno i najčešće se ne isplati. Zacjeljivanje rana i ogrebotina može biti vrlo dugotrajno i neugodno. Sve to možete izbjeći ako se posvetite izboru odgovarajućeg materijala za vezivanje.

 

Partnera nemojte vezati na duže vrijeme. Preporučljivo vrijeme je oko pola sata. To vrijeme možete i produžiti, ali morate paziti da stalno mijenjate položaj vezane osobe.

 

Usprkos poznavanju materijala i čvorova, preporučljivo je da su vam uvijek pri ruci škare (po mogućnosti medicinske, jer imaju tupe vrhove). Bilo što što vam može pomoći, ako se nađete u gabuli. Ako upotrebljavate kupljena sredstva za vezivanje, tada imate brigu manje. Ta sredstva najčešće imaju ugrađene sigurnosne spojnice.

Foto:corbis.com
Povezivanje očiju pruža dodatno zadovoljstvo

 

Kako početi s vezivanjem?

U trgovinama možete kupiti mnoge više ili manje tome primjerene proizvode. Na početku vam je možda najpametnije krenuti upravo od posjete trgovini. Preporučljivo je prije nego što išta upotrijebite, stvar uzeti u ruke i potanko je razgledati. Ako ništa drugo, u trgovini vam mogu dati jednu-dvije ideje o tome kako se time možete zabaviti.

U svakom slučaju, na taj način možete pokrenuti svoju maštu. Za slučaj da vam posjet takvim trgovinama predstavlja problem, ili ste tip 'sam svoj majstor' i sve želite priredite sami, dajemo vam nekoliko savjeta za početak. Najprimjereniji materijali su pamuk i najlon, ali možete upotrijebiti kožne ili metalne proizvode, kao i ljepljive trake. U trgovini kupljeni proizvodi mogu biti izrađeni i od neoprena.

Upozorenje!

Partnera nemojte vezati na duže vrijeme. Preporučljivo vrijeme je oko pola sata. To vrijeme možete i produžiti, ali morate paziti da stalno mijenjate položaj vezane osobe. Također morate provjeravati udove vezane osobe. Ako ste previše snažno stisnuli uzlove može doći do otežanog protoka krvi, što će izazvati grčeve i bolove u zglobovima, a moguće su i ozbiljnije neprilike.


Posted on Sunday, February 15, 2009 (Archive on Monday, March 02, 2009)
Posted by   Contributed by
    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating: 3.00
Rating: 3
MARKO+NEVENA+LjubAV+JuRENIC+SEX
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren