Search  
  You are here:  Home    
Zavarovalnica Triglav isplatit će 25 milijuna eura odštete
Zavarovalnica Triglav isplatit će 25 milijuna eura odštete
Zavarovalnica Triglav isplatit će 25 milijuna eura odštete 

 

 

 

Iznos od 25 milijuna eura koji će se isplatiti na ime odštete ogroman je u usporedbi na ukupno isplaćenih 20 milijuna eura odštete u prošloj godini.

Osiguranici najveće slovenske osiguravajuće kuće do sada su prijevili 4000 odštetnih zahtjeva, najviše za nekretnine, automobile te ratarske kulture. Procjenitelji su obavili 2500 procjena, a do sada je isplaćeno 500 odšteta. Predsjednik uprave Zavarovalnice Andrej Kocič ocijenio je da će na kraju biti čak 9000 odštetnih zahtjeva.

Najviše štete nevrijeme je prouzročilo u Pomurju, gdje su do sada prijavili više od 1600 odštetnih zahtjeva na nekretninama, a jako su oštećene i ratarske površine.

Od ukupno 25 milijuna eura koji će biti isplaćeni za odštete, šest milijuna će biti isplaćeno zbog štetan na usjevima, šest milijuna zbog štete na vozilima, a preostalih 13 milijuna zbog šteta na nekretninama. Samo na području Murske Sobote Zavarovalnica Triglav će isplatiti 10 milijuna eura odštete, što je najveća odšteta u Pomurju u 60 godina, koliko postoji Zavarovalnica. Nešto manje od 10 milijuna eura odšteta isplatiti će se stanovnicima na području Nove Gorice.

"Nevrijeme koje je pogodilo Sloveniju početkom tjedna nije prvo ove godine", upozorio je Kocič i podsjetio da su zabilježili već sedam takvih prirodnih katastrofa ove godine. U Triglavu očekuju da će se broj nevremena sa ovakvim posljedicama u budućnosti samo povećavati.

Redakcija, Seebiz

Posted on Thursday, July 24, 2008 (Archive on Friday, August 08, 2008)
Posted by   Contributed by
Return    

Rating:
Comments:
Save

Current Rating:

Home:Bankarstvo:Osiguranje:Fondovi:Berze:Leasing
Copyright 2007 by analize.ba Terms Of Use Privacy Statement
ralph lauren outlet ralph lauren outlet outlet Ralph Lauren